Home/Новини/Запознайте се с Windows Phone 8 (част 2)

Запознайте се с Windows Phone 8 (част 2)

Published On: 10/08/2012
Windows Phone 8 review
Вчера разгледахме някои моменти от Windows Phone 8 като хардуера, промените по интерфейса, Data Sense, People Hub + Rooms, Kid’s Corner. Днес ще продължим по-детайлно с други важни компоненти от OS-a. Част 1 може дапрочетете тук.

Синхронизация с компютър 

Microsoft създадоха специално за Windows Phone 8 приложение, с което да се синхронизира телефонът с компютър. Windows Phone 7 устройствата обаче ще продължат да използват познатия ни Zune. Приложението Windows Phone го има за Windows 7/8, Windows RT и Mac. При това много лесно може да синхронизирате iTunes или Windows колекции от музика. 

 

Забравете за USB кабела когато има наличен ъпдейт. При Windows Phone 8 всички актуализации ще бъдат по въздуха (OTA – Over The Air). Да се надяваме, че по този начин ъпдейтите ще пристигат по-бързо до повече хора едновременно. 

Windows Phone 8 добавя възможността за бекъп на съобщенията, приложенията, любимите страници в IE10, настройки, снимки, видео. Всичко това ще се съхранява в облачната услуга SkyDrive. 

Друга интересна функция е File Explorer – когато свържете своя WP8 с Windows 7/8, телефонът се появява във File Explorer-а и може да разглеждате папките и системните файлове, все едно сте закачили външен харддиск. По този начин вече спокойно може да копирате и триете файлове от своя телефон. Ако разполагате и с SD карта, тя също ще се появява като отделно място за съхранение.

 

Office Mobile

Windows Phone 8 предлага услугите на Office 2013 с нов дизайн и нови версии на Outlook, Word, Excel, PowerPoint и OneNote Mobile, както и синхронизация на документите с приложението за компютри. Вече имате възможност да избирате фона на вашите имейли – бял или черен.

 

mail-dark-inboxes Windows Phone 8 office

 

Word Mobile включва full-screen режим на четене, Excel Mobile поддържа диаграми, по-гладка навигация и подобрено избиране на дадена клетка. PowerPoint Mobile вече поддържа портретен изглед и включва възможност за редактиране чрез глас. Чрез OneNote Mobile вече могат да се споделят снимки, поддържат се гласови бележки, както и подобрена навигация и търсене.

 

Internet Explorer 10

 

Internet Explorer 10 е до седем пъти по-бърз в сравнение с IE9 на Windows Phone 7.5! Бутонът в адресбара може да се настройва да бъде Stop/Refresh, Favorites и Tabs, поддържа се NFC Tap + Share. Вече може да търсим в дадена страница с Find on Page, добавени са и функции от десктоп версията като SmartScreen and Do Not Track. Няма промени по дизайна на UI, но важните подобрения са под капака – висока ефективност, по-бързо време за рендиране, хардуерно ускорени графики и два пъти по-голяма поддръжка за HTML5 спрямо IE9.

 

Портфейл и NFC

 

Друга основна функция в Windows Phone 8 e Wallet – Портфейл. Представен още през юли, във финалната версия няма много промени. За тези, които не са запознати, Wallet позволява на потребителите да съхраняват лична информация като кредитни карти, Paypal, информация за вашите полети, купони и други в специален ПИН защитен мини-трезор. С помощта на NFC може да извършвате плащания в магазини и обекти, които поддържат NFC, само чрез едно тапване на телефона до приемника. Wallet сам по себе си е впечатляващ, тъй като позволява на разработчиците да свържат портфейла към приложения или игри, чрез които могат да се правят директни покупки. Чрез NFC можете бързо и лесно да прехвърлите контакти, снимки, музика и други само с едно докосване.

 

{youtube}9_yQjGqgWA4|600|400|0{/youtube}

  

 
 Windows Phone 8 walletWindows Phone 8 review

  

Очаквайте Част 3, където ще разгледаме какви приложения и игри ще видим за Windows Phone 8.

 

{youtube}QQGnKjCTld8|600|400|0{/youtube}

 

Запознайте се с Windows Phone 8 Част 1

 

Запознайте се с Windows Phone 8 Част 3

 

Запознайте се с Windows Phone 8 Част 4

 
Свързани статии