Home/Новини/В Windows Phone Marketplace вече има 60 хиляди приложения

В Windows Phone Marketplace вече има 60 хиляди приложения

Published On: 10/08/2012
Изминаха едва няколко седмици след като Microsoft се похвали, че в Windows Phone Marketplace вече има 50 хиляди приложения. Сега вече е премината още една граница. В Marketplace за Windows Phone вече има 60 хиляди програми, които са на разположение на хората, които притежават телефони с мобилната операционна система, в която Microsoft и Nokia влагат големи надежди, предаде Phonearena.com.

Сухата статистика сочи, че през последните 90 дни в Windows Phone Marketplace са били добавени около една трета от приложенията, които се намират там в момента. Това означава, че мобилната платформа печели популярност и разработчиците също започват да й обръщат по-голямо внимание. Тази тенденция ще се засили с увеличаването на броя на хората, които притежават мобилни устройства, задвижвани от Windows Phone.

Приложенията за майкрософтската система все още са далеч както в качествено, така и в количествено отношение от това, което е достъпно за потребителите с iOS и Android, но на този етап това може да се приеме за нещо нормално. Стабилният прогрес на Windows Phone радва почитателите на системата, които са избрали да са сред първите, използващи устройства, задвижвани от нея.

Забелязва се и засилване на качеството на приложенията. Сред новите 10 хиляди, които бяха добавени през последния месец, има много качествени попадения, които са доста полезни за потребителите.

На Windows Phone Marketplace му бяха необходими 40 дни, за да стигне от 40 до 50 хиляди приложения. Следващите 10 хиляди приложения бяха добавени само за 25 дни и е интересно как ще се развие тенденцията и какво ще е положението към края на годината.
Свързани статии