Home/Новини/В Windows Phone Marketplace вече има над 50 000 приложения

В Windows Phone Marketplace вече има над 50 000 приложения

Published On: 15/12/2011
Макар броят на приложенията, достъпни за изтегляне от потребителите на дадена платформа, да не гарантира непременно качество, все пак не е без значение до какво разнообразие имат достъп потребителите.

Магазинът за приложения на Windows Phoneотбелязва своеобразен юбилей тази седмица с преминаването на границата от 50 000 публикувани приложения. Скоростта на добавяне на нов софтуер се увеличава, което е добър признак – въпреки че за включването на 40 000 заглавия беше необходима година, публикуването на последните 10 000 е станало само за 40 дни. Ако трябва да направим сравнение и с другите популярни платформи, на WP са били необходими 14 месеца за достигането на 50 000 приложения, на Android са били нужни 19 месеца, а iOS е постигнал това за 12 месеца. В случая платформата на Apple е имала предимството на пазара вече да има около 4 милиона броя от iPhone преди старта на App Store.

Тепърва ще се добавят и още популярни заглавия – например до момента потребителите на платформата на Microsoft разполагат с приложения за работа с някои от най-големите социални мрежи като Facebook и Twitter, но се надяваме, че през следващата година ще се появи и приложение за използване на Google+.
Свързани статии