Home/Новини/В Windows Phone 8 ще има известия при заключен екран

В Windows Phone 8 ще има известия при заключен екран

Published On: 10/08/2012
Новата версия Windows Phone 8 ще позволява на различни приложения да извеждат известия на заключения екран и дори да сменят уолпейпъра. Подобно на Live Tiles, приложенията вече ще могат да показва информация под формата на текст, иконка или някакво число.

Това ще даде допълнителна свобода на разработчиците, а за потребителите заключеният екран ще стане по-динамичен и по-функционален. В момента там излиза информация за стандартни известия на системата – пропуснати обаждания, входящи имейли и съобщения и т.н.


В Windows Phone 8 ще можем да получаваме нотификации и от външни приложения, например Foursquare или Viber. В изтеклото видео от емулатора на WP8 може да видите около 5-тата секунда настройките за въпросните известия. Също така са показани и нови функции като новия начален екран, IE10, XBox Music, Tap+Send.

Добавена е и възможността да се ъплоудват снимки в SkyDrive при пълната им резолюция, бекъп на приложения, съобщения,  настройки, снимки и видео, отново в облака на Microsoft. Функцията Data Sense пък осигурява контрол върху потреблението на мобилни данни. Потребителят има възможност да настрои еднократна, месечна или неограничена квота за мобилен трафик, приложението ще следи за изразходваното количество. 


Обновени са и хъбовете в платформата, като тези за музика и видео вече са с интерфейс, подобен на приложението SmartGlass. Картите вече използват технологията на Nokia и позволяват изтеглянето на картографските данни и запазването им в устройството. 


  

Подробностите ще научим в началото на септември, когато започва Nokia World и когато очакваме Microsoft да ни разкрие повече за новите екстри за потребителите.

 

текст: nixanbal.com
Свързани статии