Home/Новини/Върху microSD картите в Windows Phone 8 няма да могат да се инсталират приложения

Върху microSD картите в Windows Phone 8 няма да могат да се инсталират приложения

Published On: 10/08/2012
Когато миналата седмица Microsoft представи новата платформа Windows Phone 8, стана ясно, че тя ще поддържа външна памет от стандарта microSD и че картите ще предлагат съхранение на снимки, музика и видео, както и “инсталиране на приложения”. Разбира се, веднага всички се зарадвахме, че ще можем да инсталираме огромните игри и приложения върху microSD, но се оказва, че Microsoft е имала друго предвид. Не върху, а инсталиране на приложения от картите памет.

Оказва се, че в основата си тази екстра е насочена към бизнеса, където за компании ще бъде по-лесно да разпространяват и инсталират фирмени приложения върху смартфоните на служителите си.

IT екипите няма да трябва задължително да публикуват приложенията в Marketplace, а ще могат просто да ги качват върху карти памет. Това ще осигури по-голяма сигурност и контрол.

И така – първоначалното вълнение от новината е било напразно – тежките игри от по няколко гигабайта няма да могат да бъдат съхранявани върху външната памет. Все пак microSD картите ще служат като хранилище на купищата снимки, музика и видеоклипове, които потребителите създават и държат върху устройствата си.
Свързани статии