Home/Новини/Вече и от България ще могат да се публикуват приложения чрез App Hub

Вече и от България ще могат да се публикуват приложения чрез App Hub

Published On: 10/08/2012
Миналата седмица Microsoft обяви, че Windows Phone 8 ще се предлага в 180 страни в целия свят. Днес Microsoft официално разкрива пълния списък с тези страни и добрата новина е, че България е сред тях. Това засяга и разработчиците, които вече и от България ще могат да публикуват приложения чрез App Hub. Това ще им позволи да вграждат в приложенията си варианти за допълнителни поръчки, да посочват в кои страни и на какви цени искат да продават приложенията си, както и да получават детайлни отчети за продажби и статистика за разработките си.

Досега Marketplace беше достъпен в 63 страни, а App Hub едва в 38, така че промяната с Windows Phone 8 е огромна и ще стимулира както потребителите, така и разработчиците. 


Windows Phone 8 носи нови възможности за авторите на софтуер, като възможност за закупуване на съдържание през приложенията, което може да осигури допълнителни приходи в допълнение на тези от реклама. Microsoft уточнява, че завършва работата по Marketplace и App Hub, които са били пренаписани изцяло, за да са по-стабилни и за да могат да се справят с по-голямо натоварване. Намалено е времето за сертифициране и публикуване на приложенията, а освен това се осигуряват и по-добри начини за отчитане на резултатите. Една от новите възможности е свързана с повече начини за филтриране на приложенията по различни характеристики като екранна резолюция и др. и така те да бъдат насочени към различни потребители.

Свързани статии