Home/Новини/Броят на приложенията за дестпоп и мобилната версии достигна 560 хиляди

Броят на приложенията за дестпоп и мобилната версии достигна 560 хиляди

Published On: 12/08/2014
Над 560 хиляди е общият брой на приложенията за десктоп и мобилната версии на Windows. Това беше обявено месеци преди Microsoft да обедини двете версии на магазина в едно заради дългоочакваната 10-та версия на Windows.

На уебсайта bythenumbers са отбелязани най-значимите статистически данни и факти за компанията, нейните продукти и услуги + подробна информация.

След като през юни 2012 г. броят на мобилните приложенията в магазина достигна 100 хиляди, а след година и половина броят им бързо се увеличи двойно. През август 2014, въпреки слуховете, че една от следващите мобилни версии на операционната система ще поддържа и Андроид приложения, стотици приложения за Windows Phone продължиха да се публикуват всеки ден като техният брой стигна 300 000. Потребителите на платформата обаче твърдят, че въпреки всичко, качеството на самите приложения е на доста по-ниско ниво в сравнение с тези на Епъл и Гугъл, и разработчиците трябва да обърнат повече внимание на това. Дали това ще се промени след появата на Windows 10?

Да се надяваме, че тази новина е добър знак и заедно с увеличаващия се брой на приложенията, качеството им също да бъде подобрявано.

Източник: Windows Central, Microsoft
Свързани статии