Home/Новини/Без Skype, Tango, Angry Birds, PES и други за Nokia Lumia 610

Без Skype, Tango, Angry Birds, PES и други за Nokia Lumia 610

Published On: 10/08/2012
Преди няколко дни стана ясно, че Nokia блокира свалянето на Skype от Windows Phone Marketplace за собствениците на Lumia 610. На компанията беше нужен близо месец, за да стигне до извода, че приложението не е подходящо за телефон с 256 MB оперативна памет.

Съмнения за това се изказаха веднага след като от Nokia обявиха, че всички приложения за операционната система Windows Phone ще функционират безпроблемно и при бюджетните телефони от серията. В официално съобщение Nokia заявяват, че за тях е от огромно значение продуктите и услугите им да са на достатъчно високо ниво, за да задоволят очакванията на потребителите. В случая телефонът Lumia 610 не покрива минималните изисквания на Skype за 512 MB памет. Очевидно единственият възможен вариант е Skype да разработят ново приложение, което да отговаря на характеристиките на по-евтините модели на Lumia.


И все пак от WPCentral доказват, че Skype върви успешно на Nokia Lumia 610. Може да го инсталирате като външно приложение с отключен телефон. Приложението продължава да бъде на разположение за собствениците на останалите телефони с Windows Phone.


{youtube}tO-yDORhgbk|640|400|0{/youtube}


Освен това, WindowsPhoneApps.es при своето ревю на Lumia 610, са забелязали, че освен Skype, не може да се инсталират и приложения като Tango (за видео разговори), Angry Birds, PES. От Microsoft обявиха, че само 5% от приложенията в Marketplace няма да бъдат налични за смартфоните от нисък клас с Windows Phone Tango, но изглежда, че тези 5% включват едни от най-популярните приложения.


Nokia Lumia 610 със своите 256MB RAM и 800 Mhz е задвижван от Windows Phone Tango. И докато е запазена бързината и гладкостта на операционната система е направен компромис със топ приложенията. Това може да откаже хората да изберат не само Lumia 610, но и други смартфони в този клас с Tango.
Свързани статии